Collageen lichttherapie

Maak een afspraak

+5 jaar ervaring
100% gecertificeerd
Alle behandelingen
Assortiment direct leverbaar
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Op afspraak
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00
Op afspraak
Gesloten

Vragen?

Heeft u vragen, of wilt u liever persoonlijk contact?
Wat is collageen lichttherapie?

Collageen lichttherapie is een aangename behandeling waarbij de huid wordt blootgesteld aan zacht roze licht met een frequentie van met name 633 Nanometer. De therapie is zeer geschikt voor de vrouwelijke huid maar absoluut ook een aanrader voor de mannelijke huid! Het toestel behandelt het gehele lichaam in een aangename sessie van 20 of 15 minuten.

Wat wordt bedoeld met 633 Nanometer?

633 Nanometer is de frequentie waarop de speciale collageenlampen hun meest effectieve bereik hebben. Licht wordt ingedeeld in een bandbreedte. De bandbreedte voor zichtbaar licht loopt van 400 tot 780 Nanometer en op 633 Nanometer is de kleur van het licht roze tot rood. Deze lichtgolven dringen tot wel 5mm diep in de huid en de werking kan uiteindelijk wel 8 tot 10mm diep doordringen.

Wat mag ik verwachten van de behandelingen?

Door middel van de licht behandelingen (licht is energie) wordt de doorbloeding van de huid sterk gestimuleerd waardoor zuurstofrijk bloed wordt aangevoerd, afvalstoffen worden afgevoerd en de gehele huidfunctie als het ware weer tot leven wordt gewekt. Dit gehele proces maakt dat het huidbeeld sterk verbeterd en de cellen die verantwoordelijk zijn voor de collageen en elastine aanmaak (fibroblasten) worden aangezet tot productie van nieuw collageen en elastine.

Na hoeveel behandelingen ga ik iets merken?

Er zijn collageen gebruikers bij wie er na 3 a 4 behandelingen al een verschil merkbaar, de huid wordt zachter en poriën verkleinen zich en de huid ziet er frisser uit. Voor het volledige effect en met name voor het verstevigende effect adviseren wij een kuurschema van 18 tot 25 behandelingen. Het aantal is afhankelijk van de conditie van uw huid.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig voordat ik resultaat kan zien?

Het proces tot aanmaak van collageen in de huid duurt 45 tot 90 dagen en een kuur van 22 behandelingen dient in een periode van minimaal 8 tot 12 weken te worden doorlopen. U maakt dus gemiddeld 2-3 maal per week gebruik van de collageenlampen.

Wat doe ik na mijn collageen kuur? Kan ik stoppen of moet ik het bijhouden?

Na ongeveer 20-25 behandelingen is er bij ruim 90% van de gebruikers sprake van een duidelijke verbetering van de collageenstructuur in de huid en is de volledige huidfunctie geoptimaliseerd. Indien u de behandeling na uw uitgebreide kuurperiode geheel staakt zal uw huid weer langzaam terugvallen in de staat waarin hij zich bevond voor aanvang van de behandeling. Mensen met bepaalde specifieke huidproblemen zullen dit sneller merken. Aangeraden wordt daarom om 2-4 x per maand gebruik te blijven maken van de collageenlampen zodat het effect zich nog beter zichtbaar wordt en belangrijker nog, de huid in optimale conditie blijft.  Het is echter geen probleem om wekelijks of tweewekelijks een collageensessie te nemen. Tevens werkt het bevorderend op het spierweefsel en de gewrichten en is het aangenaam ontspannend.

Moet ik voor de behandeling mijn huid nog behandelen?

Het proces van huidverbetering middels collageen lichttherapie wordt versterkt indien u uw lichaamshuid regelmatig scrubt en uw gezichtshuid eens intensief reinigt.

Hoe voelt een behandeling aan, is dit pijnlijk of erg warm?

Een collageen sessie is zeer aangenaam. Er is geen sprake van extreme warmte en de behandeling is geheel pijnloos. U kunt rustig een slaapje doen onder de collageenbank en u zult merken dat de lampen uw meer energie geven.

Word je ook bruin onder collageenlampen?

Nee, het toestel werkt alleen met zichtbaar licht.

Hoeveel keer per week moet ik gebruik maken van mijn collageenlampen?

In het begin is de intensiteit wat groter. Afhankelijk van uw huidbeeld en leeftijd is de behandelintensiteit  minimaal 2 x keer per week 20 minuten gedurende de eerste 2 tot 5 weken. Daarna kunt u volstaan met 1 of 2 behandelingen per week en wellicht voor 15 minuten.

Kan ik ook tussentijds stoppen met mijn kuur/schema?

Voor het meest optimale effect dient de kuur volledig te doorlopen. Indien u een korte onderbreking/vakantie heeft is dit niet heel erg maar om in de beginperiode direct 2 weken te moeten onderbreken is niet raadzaam. U kunt in dat geval beter direct na de vakantie starten.

Ik ben zwanger, mag ik nu wel onder de collageenbank?

Liever niet/ NEE !Een sessie onder de collageenbank kan voor zover bekend geen kwaad voor de ongeboren vrucht.

Ik heb acne, Psoriasis, eczeem of andere huidproblemen, mag ik hiermee op de collageenbank?

Bij veel huidproblemen is reeds bekend dat de collageenlampen een positieve werking hebben. Het resultaat verschilt echter sterk per persoon maar over het algemeen is er absoluut sprake van een verlichting van de klachten.

Ik ben onlangs geopereerd en de wond is nog niet volledig genezen, mag ik op de collageenbank?

Voor wondgenezing adviseren wij juist gebruik te maken van de collageenbank. Na 10 tot 20 behandelingen treedt er duidelijk een sterk huidgenezend effect op. Zo is er ook veel positief effect behaald met oudere huidverwondingen waarbij de genezing van nature niet volledig optrad maar door middel van de collageen lichttherapie uiteindelijk wel!  

Zijn er leeftijdsgrenzen aan het gebruik van collageen lichttherapie?

In principe zijn deze grenzen er niet, collageen is iets dat we van nature minder aanmaken vanaf ongeveer ons 27ste levensjaar. Behandelingen zijn derhalve vanaf die leeftijd zinvol als het gaat om het bevorderen en behouden van de stevigheid van de huid. Voor huidproblemen is het toepassen van de lichttherapie echter ook al zeer zinvol en wenselijk op jongere leeftijden. De therapie kent ook geen bovengrens en er is ons bijvoorbeeld bekend dat ouderdomsvlekken verminderen door de behandeling. Belangrijker is echter er nog maar eens op te wijzen dat de behandeling energie geeft en je mentale gesteldheid sterk bevordert, een kuur in de wintermaanden is dus absoluut een aanrader!

Wetenschappelijk aangetoonde resultaten

Dr. Fiorenzo Angehrn, voorzitter van het Zwitsers genootschap voor medisch verantwoorde antiverouderings therapieën, heeft gedurende 4 maanden in de Zwitserse Piano kliniek de resultaten onderzocht van het Collageen Lichttherapie programma. Na 30 behandelingen van 20 minuten werden de volgende resultaten vastgesteld:

 • 97% verbeterde huidelasticiteit over het gehele lichaam
 • 89% duidelijk zichtbaar lifteffect in het gezicht, bij de hals en decolleté (dus een duidelijke afname van lijntjes en rimpeltjes)
 • 68% algemeen verbeterde conditie van de huid

De voordelen
 • De hele huid wordt mooier, stralender en strakker
 • De huid wordt soepeler, steviger en elastischer
 • Het voorkomt en vermindert cellulitis
 • Het activeert de vorming van collageen en elastine vezels
 • Het activeert de stofwisseling van de huid
 • Het verhoogt huidcel regeneratie
 • Er is een zichtbaar anti veroudering effect
 • Pigmentvlekken verminderen
 • Rode vlekken verminderen
 • Rimpels verminderen (rond de ogen, lippen, voorhoofd, hals en decolleté)
 • Het is een natuurlijk proces

Prijzen

1x kuren        €  12,50
10x kuren       € 100,00

Direct een afspraak maken? Bel naar 06-31276646. Of klik op (Button: ‘Afspraak maken’).
Wilt u meer informatie? Bel of mail naar info@drbodycontour.nl.