google25033cf11eef07da.html

Alles voor uw lichaam en uw gezicht

Chemische peeling

Chemische Peeling in het kort

 • Betere en fijnere huidstructuur
 • Verwijdert dode huidcellen
 • Stimuleert de verdikking van de lederhuid
 • Stimuleert de fibroblasten
 • Vermindering van pigmentvlekjes

Chemische peelings zijn huidbehandelingen voor de grotere vlakken, zoals het hele gezicht of delen van het gezicht. Peelings zijn vooral bedoeld om de huid te verjongen of bepaalde huidproblemen te behandelen.

De epidermis of opperhuid is de bovenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Deze dode cellen worden verhoornde cellen genoemd. Er komen dagelijks nieuwe verhoornde cellen bij en de bovenste laag schilfert af. Hierdoor vernieuwt de huid zich continu.

Naarmate wij ouder worden vernieuwt de huid zich steeds langzamer. De huid is goed te vergelijken met een huis dat is opgebouwd uit stenen met cement er tussen. Indien men het cement zou oplossen komen de stenen los te liggen.Zo werkt dit ook met een peeling. Deze lost als het ware de celstof tussen de huidcellen op, zodat de huidcellen los komen te liggen. De huid kan hierdoor sneller vernieuwen waardoor deze frisser, stralender en egaler wordt.

Er zijn verschillende soorten chemische peelings. Het type zuur of enzym, en de mogelijke combinatie hiervan, bepalen het effect van de behandeling.

Wat doet een chemische peeling?

Een chemische peeling zorgt voor huidvernieuwing en voor verbetering en normalisatie van bepaalde huidfuncties. Door één of meerdere huidlagen gericht te beschadigen, wordt je huid gestimuleerd om zich te gaan vernieuwen. Met een chemische peeling kunnen we de talgklieruitvoergang vrijmaken en de talg verminderen. Tevens kunnen we pigmentvlekjes en oppervlakkige acnélittekentjes verminderen.

Afhankelijk van het huidtype en de vorm van acné maken we voornamelijk gebruik van Salicylzuur, Glycolzuur of een Jessner peeling.

Elke chemische peeling heeft weer een andere eigenschap:* Salicylzuur is antibacterieel, talgoplossend en het verwijdert dode huidcellen. Deze peeling zetten we voornamelijk in bij de vette, ontstoken acnéhuid.

* Glycolzuur verweekt comedonen (mee-eters), het hydrateert de huid en verwijdert dode huidcellen. Glycolzuur verdunt de oppervlakkige huidlaag en versnelt de celdeling. Deze peeling is met name geschikt voor de drogere acnéhuid of acné waarbij restplekjes en oppervlakkige littekentjes zijn ontstaan.

* Jessner peeling is een combinatie van salicyl-, melk en resorcinezuur en is geschikt voor alle vormen van acné. Het werkt antibacterieel en vermindert de talgklieractiviteit. Het zuur verbetert de huidstructuur en vermindert oppervlakkige littekens en pigmentatie.

* PQAGE peeling is een revolutionair peeling concept met krachtige huidverjongende eigenschappen, maar wel een peeling met een groots respect voor de huid.Deze unieke non-agressieve peeling gel is daarom de enige chemischepeeling ter wereld die een hoog percentage TCA 30-35% diep in de huid brengt, maar waarbij de huid NIET gaat exfolieren. Uw huid is aan de buitenkant onaangetast en het is dus niet zichtbaar dat u een chemische peeling heeft ondergaan!

peelingDe Behandeling

Afhankelijk van het type chemische peeling verdelen we de vloeistof in één of meerdere laagjes gelijkmatig over de huid. De huid rondom de ogen en lippen wordt vrij gelaten. De chemische peeling veroorzaakt een bepaald huidgevoel wat varieert van een kleine tinteling tot een prikkend en warm gevoel. Onder invloed van de peeling gaat de huid in meer of mindere mate reageren. Door rood te kleuren en soms lokale witte verkleuringen te geven, bijvoorbeeld op een plek waar een ontsteking zat. Hoe lang de peeling op de huid blijft zitten, wordt bepaald door de opgegeven maximale inwerktijd, het gevoel dat de peeling geeft en de reactie van de huid. Is het gewenste eindpunt bereikt dan verwijderen we de peeling met koude natte compresdoeken en/of een speciale neutraliserende vloeistof. Dit zorgt ervoor dat de werking van het zuur wordt gestopt.

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA/Salicylic of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

 

Welke resultaten kun je verwachten van een chemische peeling?

Het resultaat is afhankelijk van het soort peeling dat tijdens de behandeling gebruikt wordt. Ik adviseer ook altijd om een peeling kuur te volgen voor het beste resultaat. Een peeling kan ingezet worden voor:

 • betere en fijnere huidstructuur
 • verwijdert dode huidcellen
 • stimuleert de verdikking van de lederhuid
 • stimuleert de fibroblasten
 • vermindering van pigmentvlekjes
 • vermindering van fijne lijntjes en rimpeltjes
 • een betere huidskleur
 • vermindering van acne
 • vermindering van rosacea
 • betere hydratatie
 • betere opname van werkstoffen

 

Wanneer mag je geen chemische peeling gezichtsbehandeling ondergaan?

 • Aktieve herpes simplex
 • Aanleg tot littekenvorming, keloïd
 • Bij gebruik Ro-accutane
 • Zwangerschap
 • Allergie voor aspirine
 • TCA en Jessner zijn niet geschikt voor de donkere huidtypes

 

Chemische peeling hoeveel behandelingen?

 • Peel behandelingen geven het beste resultaat wanneer je het in een kuur verband doet.
 • Oppervlakkige peeling kan meerdere keren achter elkaar worden toegepast, iedere 2 weken 3 tot 10 behandelingen. Afhankelijk van het gewenste resultaat.
 • Diepe Peeling (TCA en Jessner) daar zit minimaal 4 weken per behandeling tussen voor een goed resultaat minimaal 3 à 4 behandelingen.
 • Het beste kun je dit 2x per jaar doen.

 

Conclusie

Of peeling voor jou geschikt is en welke peeling voor jouw huid het beste werkt, is afhankelijk van je huidtype, de conditie van je huid en van wat je ervan verwacht. Realiseer je wel dat een peeling geen antiverouderingsmiddel is. Een peeling helpt om je teint en huidstructuur te verbeteren en in sommige gevallen om je pimentvlekjes lichter te maken, en heeft alleen nut in combinatie met een dagelijkse zonbeschermming van SPF30 of hoger en een huidverzorgingsroutine tegen veroudering. Als je een peeling op die manier in je huidverzorgingsroutine inpast, dan zal je huid er echt voor langere tijd jonger uitzien!

 

 

Tarieven

Fruitzuurpeeling/ Glugolzuur gelaat+hals ………………………………………………………….€65,00

Oppervlakkige peeling Glycolzuur gelaat+hals+decolleté……………………………………..€ 85,00

Oppervlakkige peeling Glycolzuur gelaat+hals, kuur van 4 keer…………………………..€ 250,00

Oppervlakkige peeling Glycolzuur gelaat+hals+decolleté, kuur van 4 keer…………….€330,00

TCA peeling …………………………………………………………………………………………………….€100,00

U kunt direct telefonisch een afspraak maken door te bellen naar: 06-31276646

Wilt u liever online een afspraak maken? Klikt u dan op de bovenstaande ‘Maak Afspraak’ Button.

 

Voor overige vragen betreffend de behandeling kunt u schriftelijk per mail contact met ons opnemen.U kunt ook mailen om een afspraak te maken of verzetten via info@drbodycontour.nl